5 paczek herbatników Petit Buery (ok.40 sztuk ciastek)
1 litr mleka
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki gorzkiego kakao
1 szklanka kaszy manny błyskawicznej
W prostokątnej foremce (najlepiej wyścielonej folią aluminiową) rozłożyć jedną warstwę herbatników. W dużym garnku zagotować mleko, margarynę, cukier i kakao. Pod koniec gotowania dodać kaszę. Gotować jeszcze ok. 2 minuty cały czas mieszając, aby nie powstały grudy. Gęstniejącą masę wylać do foremki, rozprowadzić równomiernie i przykryć drugą warstwą herbatników. Odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce.
1 litr mleka
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki gorzkiego kakao
1 szklanka kaszy manny błyskawicznej
W prostokątnej foremce (najlepiej wyścielonej folią aluminiową) rozłożyć jedną warstwę herbatników. W dużym garnku zagotować mleko, margarynę, cukier i kakao. Pod koniec gotowania dodać kaszę. Gotować jeszcze ok. 2 minuty cały czas mieszając, aby nie powstały grudy. Gęstniejącą masę wylać do foremki, rozprowadzić równomiernie i przykryć drugą warstwą herbatników. Odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz