3 kostki rosołu wołowego
1 kostka rosołu cielęcego
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
por
kawałek selera
ząbek czosnku
5 ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
3 litry wody
2 duże ziemniaki
30 dkg kiszonej kapusty
1 łyżka oliwy
1 łyżka mielonego kminku
sól, pieprz
Ugotować wywar warzywny z kostkami rosołowymi.
Gdy warzywa zmiękną wyjąć je i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i podgotować, aż zmiękną.
Kapustę opłukać, jeśli jest bardzo kwaśna, pokroić i poddusić przez 10 min. w rondelku z dodatkiem oliwy i kminku. Następnie dodać do zupy i gotować jeszcze 10 minut, aby smaki się przeszły. Doprawić sola i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz