spaghetti al nero di sepia z pomidorkami koktajlowymi, łososiem, czosnkiem, chilli i pietruszką

200 g makaronu spaghetti nero di sepia

100 g wędzonego łososia
3 ząbki czosnku
1 czerwona papryczka chilli
pół pęczka natki pietruszki
10 pomidorków koktajlowych
oliwa
sól
pieprz kolorowy

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (ok. 10 min.). Ułożyć porcje na talerzach.

Czosnek pokroić w plasterki, chilli pokroić w krążki, natkę posiekać, łososia rozdrobnić. Pomidorki umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki (w zależności od upodobań i wielkości).

Na rozgrzaną oliwę wrzucić na 3 minuty czosnek, chilli, pietruszkę, a pod koniec smażenia łososia. Posolić i popieprzyć. Wyłożyć na makaron. Udekorować pomidorkami koktajlowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz