sałatka pietruszkowa z kaszą jaglaną
Przepis z programu Brodzik od kuchni
5 pęczków pietruszki
1 biała cebula czosnkowa
1 cytryna
3 pomidory
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
0,5 szklanki oliwy
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1. Pietruszkę opłucz, odwiruj w misce do suszenia sałaty lub osusz w lnianej ściereczce, a następnie drobno posiekaj.
2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, wrzuć do miski, skrop sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj. Dodaj posiekaną pietruszkę i sól, porządnie wymieszaj.
3. Pomidory sparz, obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
4. W dużej misce wymieszaj kaszę z pomidorami i cebulą.
5. Dopraw oliwą, pieprzem, pieprzem ziołowym i sokiem z cytryny. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz