4 duże pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę lub plastry)
ok. 30 dkg startego sera żółtego
1 duży jogurt naturalny (lub mniej)
2-3 łyżki majonezu light
3-4 ząbki czosnku
sól morska
biały pieprz
Obrane i pokrojone pomidory ułożyć w misce lub na dużym płaskim talerzu i posypać startym serem. Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i majonezem. Doprawić, a następnie powstałym sosem polać pomidory. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Serwować z grzankami z masłem ziołowym.
ok. 30 dkg startego sera żółtego
1 duży jogurt naturalny (lub mniej)
2-3 łyżki majonezu light
3-4 ząbki czosnku
sól morska
biały pieprz
Obrane i pokrojone pomidory ułożyć w misce lub na dużym płaskim talerzu i posypać startym serem. Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i majonezem. Doprawić, a następnie powstałym sosem polać pomidory. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Serwować z grzankami z masłem ziołowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz